Doufej v nejlepší, připravuj se na nejhorší

Zase trochu scrapu, samochvály i kritiky

3. března 2011 v 8:40 | Katie |  Tvoření
Scrapuju, sice méně než vloni, ale scrapuju. Akorát o tom přes své předsevzetí nepíšu. Dnes to alespoň částečně napravím.

Letos už na scrapbook.cz neprobíhá cts, neboli celoroční týmová soutěž. Ale týdenní podmínky se vyhlašují i tento rok. Tedy - vyhlašuju je já:-) Stále běží tradiční a osvědčené akce - challenge, diktát, po dvou měsících jsem začala vyvěšovat i měsíční sketch a Markéta N. momentálně rozběhla nové kolo tajného scrapliftu. Chtěla bych se všech akcí účastnit, ale prostě od začátku ledna nejsem ve scrapformě. Asi kombinace mírné depky z šedých zimních dnů, nachlazení, které mě vytrvale pronásleduje, únavy z práce, z dětí (je to vůbec možné? :-D) a z předchozího stachanovského scrapobdobí.

První challenge, kterou vyhlašovala Jíťa ještě loni a která končila začátkem ledna, jsem nedala, i když téma bylo široké a pěkné - rok 2010. Nějaké nápady sice byly, ale dost neurčité, takže jsem to nakonec vzdala. Vyhrála Ekulka, jejíž stránka se mi moc líbila. A ta zadání na leden 2011 zabalila do originálního kuchařského balíčku - podmínky, které měla stránka do challenge splňovat, uvedla jako jednotlivé ingredience receptu - proužkovaný papír, kousek stužky či provázku, alespoň 4 knoflíky, něco bílého, něco vystřiženého, otisk něčeho. Dávkování a další suroviny záležely na nás. Chytila jsem se receptu odzadu - otisk něčeho - hned mě napadly otisky nožiček mých dětí. Měsíc jsem chodila a čas od času si řekla, že bych měla něco spáchat. V den uzávěrky jsem Ekulce skypovala kvůli zadání týdenní podmínky, kterou jsem nemohla výjimečně vyhlásit, protože jsem jela na školení. A zmínila jsem se, že přemýšlím o stránce do challenge...Nakonec jsem se odhodlala a do hodiny měla základ hotový. Zbývalo přišít stuhu a vyřezat písmenka, což mi zabralo další hodinu (hlavně výběr fontu, nad tím vždycky strávím nejvíc času).



Vím, že je to trochu moc růžové, ale neměla jsem už ani jeden bílý či krémový podkladový papír. Kompozice je velmi jednoduchá, nic objevného, font jsem myslím nakonec vybrala dobře a kytičky s knoflíky a kapičkami - já to prostě mám ráda a hlavně stránka nevypadá tak holá. :-) Než jsem EKulce stránku poslala, psala, že jich má zatím něco přes deset. Nakonec se jich sešel rekordní počet 21 stránek, a vybírat z nich bylo pro mě zase těžké. Na prvním místě se umístila Gabreta, druhá byla stránka od Lenidla a třetí skončila Píďa.

Gabretě se scrapbookové vaření zalíbilo a tak zadala podmínky únorové challenge ve stejném duchu, tentokrát jsme měly vařit z těchto surovin: něco červeného, něco s puntíky, písmenkový papír a dochutit jsme měli něčím nescrapbookovým, co se vztahuje k jídlu. Tentokrát jsem představu neměla žádnou. Podmínky ve formě barev mě totiž dost limitují, nenapadne mě k nim většinou žádná fotka, musím stále dokola fotky procházet a přemýšlet, jak a co.... Den před uzávěrkou challenge jsem si už myslela, že stránku opět nedám. Byla neděle, já neměla vybranou ani fotku, ani nic jiného, pouze jsem si říkala, že mám pěkný červený papír s bílými puntíky, který by se na tuto challenge skvěle hodil. Pondělí mám v práci dlouhý den, domů se dostanu obvykle až před šestou. V pondělí jsem domů opravdu dorazila až v šest. Ale nějak jsem se hecla, vzala jsem fotku z mého dětství (rok 1980), kterou jsem nosila v peněžence a pustila se do toho. Puntíkovaný červený papír, který jsem měla jediný vybraný předem, jsem musela vyměnit za tlumenější červenou (fi. Rayher), ten původní jasný odstín by se k fotce prostě nehodil. Puntíky na nich jsou ale stejné :-) Písmenkový papír - sáhla jsem po prvním, co jsem našla, od firmy Graphic 45. A pak tu střihnout, tam utrhnout, zmačkat, narovnat, inkoustování a aby zmačkaný papír držel, přišít cikcak. Tři podmínky ze čtyř splněny, co dál? Už před tím, když jsem během měsíce přemýšlela, co z kuchyně by se dalo použít, koukala jsem kromě jiného na tuňákovou konzervu, měla pěkný otvíráček na víčku. Franta mi shodou okolností dělal těstovinový salát s tuňákem, takže jsem si otvírátko chtěla uzmout. Než jsem se ale nadála, prázdná konzerva byla v koši. Zatímco Franta ji po mé výčitce vytáhl ven, já rozdělala novou (více tuňáka, lepší chuť, a přece nedám na stránku něco z koše!) což u nás vyvolalo menší bouřku, neboť Franty se dotklo, že jsem nechtěla víčko z koše a navíc jsem urvala otvírátko dřív, než jsem novou konzervu řádně otevřela. Stránku jsem přes tato úskalí dokončila - dozdobila krajkami a kytičkami, posypala ji knoflíky a potiskala orazítkovaným okrajem skleničky a brčka (finta Gabrety). Pak jsem ji pod mizerným žárovkovým světlem nafotila, následnými úpravami v Zoneru se snažila upravit ji tak, aby podkladový papír nevypadal žlutý, ale krémově bílý, neboť takový je ve skutečnosti a nakonec poslala Gabretě. V 19.42 h., tedy necelou čtvrthodinu před uzávěrkou. No jo, prostě už jiná nebudu, termíny jsou od toho, aby se stíhaly na poslední chvíli :-) Brala jsem svou stránku spíše do počtu, neboť se mi nezdála výrazně lepší než jiné mé stránky, spíše takový můj vintage standard. No ale po vyhlášení výsledků přišlo příjemné překvapení - stránka se líbila a skončila na druhém místě! Tak mám moc velkou radost, i když se trochu stydím, že jsem si s ní nedala víc práce. Ale už jsem taková, všechno rychle, žádné velké zdržování...


Kytčky Prima Marketing, krajky z galanterie, knoflíky Buttons Galore (velký pack hnědých, můj poklad!), hnědá písmenka BG, písmenkové písmenko Stamperia, měděné brads AMerican Craft a nepostradatelný razítkovací polštářek Timeless Sepia (Marvy Uchida)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 isobelka isobelka | Web | 3. března 2011 v 16:53 | Reagovat

Katie, gratuluji, stránka se ti moc povedla. :-)

2 KETA KETA | Web | 4. března 2011 v 11:29 | Reagovat

krásná stránka. tyhle "ušmudlané" mi nejdou, o to víc je obdivuji!

3 Gabreta Gabreta | Web | 5. března 2011 v 19:31 | Reagovat

Je úchvatná! Miluju vintage styl, takže moje parketa :-) Jsi skvělá, že to zvládáš tak rychle a dobře, to je na zvláštní cenu ;-)) Gratuji k druhému místu!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama